davanje kave pauza

Za prave ljubitelje kave, dan ne bi počeli do tog prvog šalicu Joe. A kada dođe do popodne kriza, nema boljeg pick-me-up. Pravi vijesti, međutim, da je nakon godina ručno cijeđenje, znanstvenici su priznali da je kava predstavlja vrlo mali rizik za većinu ljudi, i mogu nas držati oštar. To je ne čudi da se java junkies.

Da nije bilo za kavu “, David Letterman jednom našalio:” Ja bi imao osobnost identificirati god.

To je osjećaj većina ljubitelji kave mogu razumjeti.

Cijenio kao što je, međutim, kava je krivi za niz bolesti, od srčanih bolesti i raka osteoporoze. Jesu li zdravstvene opasnosti doista vreba u našim lattes?

Zdravstveni stručnjaci ponudio umirujuće riječi na 1999 godišnjem sastanku Dietetic Association: Pijenje do tri šalice kave dnevno ne predstavlja rizik. Štoviše, kava čini se da imaju neke iznenađujuće prednosti.

To je lako vidjeti zašto su istraživači uzeti kavu za ozbiljno. Jedna šalica sadrži oko 100 miligrama kofeina – dovoljno da rijetki piju kavu moćan udarac, kaže Tony Chou, MD, kardiolog na Sveučilištu u Kaliforniji, San Franciscu i autoritet kako kava utječe na naše zdravlje. Pola sata nakon dobre jake šalice, kava pije se odmara metabolizam – broj kalorija samo spalio sjedi mirno – povećava za čak 10%. Krvni tlak penje. Otkucaji srca se ubrzava. Disanje ubrzava.

Istraživači su koristili brinuti sve što strka bila šteti naša srca. No, povremeno piju kavu brzo razviti toleranciju na kofein, kaže Chou. Nakon tjedan ili dva, oni ne bi toliko kao titraja u svojoj krvnog tlaka. Redovito pije kavu nema veću vjerojatnost da pate od hipertenzije nego ljudi koji nikada ulijte šalicu.

Čak i bolesnici s nepravilnog otkucaja srca ili aritmije, ne čini se da se muči kofeina, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Annals of Internal Medicine u siječnju 1991. Toronto znanstvenici pregledali pet studija o osobama s aritmije. Pijenje do pet šalica kave dnevno, našli, nije se ničije srce više vjerojatno da će zastalo.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha