fibromyalgia-lijekovi

fibromyalgia trendovi

Tricikličke antidepresive, kao što je amitriptilin; Cyclobenzaprine (Amrix); Selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRI), kao što je fluoksetin (Prozac); Serotonina i norepinefrina (SNRI), inhibitori ” Također miješani (ili dvije) inhibitori ponovnog preuzimanja-poput milnacipran (Savella); Atipičnih antidepresiva. To su lijekovi koji se ne uklapaju u opće kategorije antidepresivnih lijekova. Bupropion (Wellbutrin) je primjer atipičnog antidepresiv koji se koristi za fibromijalgija; Antikonvulzivi (zauzeća lijekovi), kao pregabalin (Lyrica).

Lijekovi su dio dugoročnog liječenje fibromyalgia. Oni mogu pomoći razbiti ciklus boli i spavanja problema kada simptomi buknuti. Nisu svi ljudi s fibromyalgia će morati, žele, ili koristi od lijekova. Osobe s više jakih bolova, problema sa spavanjem, ili depresije koja ometa njihov svakodnevni život može naći lijekove korisne.

Fibromialgija je tako teško dijagnosticirati da to može trajati godinama prije nego pacijenti razumiju što je odluka njihovih tijela boli. Kada je Lynn Matallana počeli primjećivati ​​neobjašnjivu bol i umor u 1993 – “bol u svakom dijelu moga tijela, bol koji osjeća poput kiseline u mojim venama” – to je gotovo dvije godine i 37 liječnika je prije nego što je s fibromyalgia dijagnoza. U to vrijeme, bivši partner u oglašavanje i odnose s javnošću kaže: “Otišao sam od toga da bude izuzetno aktivan, high-funkcioniranje, …

Određene vrste lijekova mogu se koristiti za poboljšanje sna, ublažavanje bolova i umora, i, u nekim slučajevima, liječenje depresije. Ova poboljšanja u simptomima može dopustiti da se osjećate bolje i da budu aktivniji. Lijekovi koji se koriste za fibromyalgia uključuju

Često lijekovi mogu se kombinirati (kao što je fluoksetin i amitriptilin) ​​za najučinkovitije liječenje simptoma boli i spavanja prekida.

Recept bol lijekove kao što je tramadol (Ultram), ponekad se koriste. I oni su ponekad u kombinaciji s acetaminofen.

Neprepisan protiv bolova, kao što je acetaminofen (na primjer, Tylenol) ili nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAR, kao što su ibuprofen ili aspirin) obično nisu vrlo koristan u liječenju dan-to-day simptoma fibromialgije. Ali oni mogu biti korisni za smanjenje jake boli uzrokovane plamenom-up simptoma. Provjerite sa svojim liječnikom ako vam je potrebna da bi uzimanje ovih lijekova, jer oni mogu oštetiti vaš želudac, bubrege, ili u rijetkim slučajevima, jetru. Vaš liječnik svibanj želite pratiti ako se acetaminofen ili NSAR dnevno.