fibromyalgia u djecu i mlade: Simptomi i liječenje

fibromyalgia trendovi

Obično, to je lako saznati što je odluka djeca bolesna. Uobičajeni uvjeti iz djetinjstva poput strep grlo i uho infekcije su prilično jednostavne dijagnosticirati sa grla obrisak ili liječnika ispit.

Od akupunkture kiropraktika, od masaže do meditacije, alternativni tretmani su u velikoj potražnji. To posebno vrijedi za osobe s boli povezane s bolestima kao što je fibromialgija. Alternativna medicina, uključujući biljne terapije i homeopatije, koristi se umjesto konvencionalne medicine. Ovi sustavi se temelje na uvjerenju da tijelo ima moć da liječe sebe s više tehnika, uključujući one koji se odnose na um, tijelo i duh. Komplementarna lijek može koristiti u kombinaciji …

Fibromyalgia može biti teško uočiti kod djece, jer to je mnogo češći u odraslih. Većinu vremena fibromialgije pogađa žene iznad 18 godina starosti Čak i tako, između 1% i 7% djece su mislili da imate fibromyalgia ili slične uvjete.

Fibromyalgia je dio grupe od uvjeta kolektivno poznate kao sindrom mišićno-koštane boli (MSPs). U djece, fibromialgija naziva maloljetnike primarni sindrom fibromijalgije (JPFS). Ako dijete ima artritis ili neku drugu bolest u vezi s fibromyalgia, to se zove maloljetnik sindrom sekundarne fibromijalgije.

Evo kako prepoznati simptome fibromijalgije u mlade i djecu, i što učiniti ako sumnjate vaše dijete ima.

Nitko zapravo ne zna što uzrokuje fibromyalgia. Uvjet tendenciju da se izvoditi u obitelji, iako nema gen je do sada otkriven. Istraživači su povezali fibromijalgije do niza drugih zdravstvenih stanja, uključujući imunološki, endokrini, psihološke i biokemijske probleme.

Baš kao što je fibromialgija u odraslih je više vjerojatno da će utjecati na žene, djecu i teen fibromialgija javlja češće u djevojčica nego u dječaka. Većina djevojaka sa stanjem dijagnosticira u dobi od 13 i 15 između njih.

Jedan od glavnih simptoma dijete fibromyalgia je tuga mrlje na mišiće. Te točke boljeti kad pritisak staviti na njih, što je razlog zašto su oni nazivaju “nadmetanje bodova.”

Da biste pronašli ove točke, liječnik će pritisnuti sa svojim palac na 18 područja koja imaju tendenciju da se bolno u ljudi s fibromyalgia. Djeca koja imaju fibromyalgia će se osjećati nježnost u najmanje pet od ovih mjesta. Oni će također su se suočili bolove u trajanju od najmanje tri mjeseca.