groznica briga za djecu

Ako ste roditelj, to je prizor koji je sve previše upoznat. Možete staviti ruku na bolesno dijete čelo i da se osjeća toplo. Tada je termometar potvrđuje svoju sumnju: On ima groznicu. Ali, ako slijedite nekoliko jednostavnih pravila ćete učiniti ga ugodnijim i držati ga na sigurnom.

: 10 načina da biste dobili ostatak kada ste prehlađeni

Acetaminofen može sniziti temperaturu vašeg djeteta. Ako je stariji od 2, doza će biti naveden na etiketi. Ako je mlađa, pitajte svog liječnika koliko ga dati.

Druga mogućnost je ibuprofen, ako je dijete najmanje 6 mjeseci.

Postoji puno toga što možete učiniti kako bi se osjećao bolje. Stavite hladan oblog na glavu i držati svoju sobu na umjerenoj temperaturi – ne previše vruće i nije previše hladno. Haljina mu je u jednom sloju svjetlo odjeću i nude lagani pokrivač. Vi ga možete rashladiti s mlakom spužvom.

I ne zaboravite – pobrinite se pije puno tekućine.

Nikada ne davati djetetu aspirin. To može dovesti do ozbiljnih stanja zove Reyevog sindroma.

Izbjegavajte kombinacije prehlade i gripe lijekova u mlade djece. Oni se ne smije koristiti u djece mlađe od 4. U starije djece, to je nejasno kako dobro rade.

Ako se odlučite za korištenje hladno lijek, pročitajte naljepnicu i odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem djetetu simptome. Ne prebacivati ​​između različitih lijekova, bez pedijatrom je u redu.

Nemojte koristiti ledenu hladnu kupku ili trljati vašeg djeteta kože s alkoholom. Ili zapravo može voziti groznica gore.

Pa čak i ako vaše dijete ima groznicu, nemoj ga u snop s debelim dekama ili odjeći.

Obično, ne morate uzeti svoje bolesno dijete do liječnika. No, ponekad groznica može biti ozbiljan znak upozorenja. Nazovite svog pedijatra ako je on