hijalgana ubrizgavanje

Terapijski Klasa: hrskavičav Defect Repair Agent

Koristi za hijalgana

injekcije hijaluronske kiseline koristi se za liječenje bolova u koljenu uzrokovana osteoartritisom (OA) u bolesnika koji su već bili tretirani protiv bolova (npr, acetaminofen) i drugih tretmana koji ne rade dobro.

Hijaluronska kiselina slična tvar koja se pojavljuje u prirodi u zglobovima. Djeluje tako da djeluje kao sredstvo za podmazivanje i amortizera u zglobovima i pomaže zglobovima raditi ispravno.

Ovaj lijek treba primijeniti samo ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke injekcije hijaluronske kiseline u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke injekcije hijaluronske kiseline u gerijatriji.

Prije Korištenje hijalgana

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu. To ne može biti specifična za hijalgana. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kao metak u vaš zglob koljena. To može potrajati više od jednog injekciju za bol nestati.

Vi ćete primiti seriju fotografija ovog lijeka razmaku od tjedan dana za ukupno tri ili četiri injekcije.

Vaš liječnik će provjeriti vaš napredak usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Ne naprezanje zglobova koljena dva dana nakon primitka ovog lijeka. Izbjegavajte aktivnosti kao što su trčanje, nogomet, tenis, teškim utezima, ili stoji na nogama za dugo vremena.

Privremeni bol ili oticanje u zglobu koljena može se pojaviti nakon primitka injekcije hijaluronske kiseline. Nazovite svog liječnika ako se bol ili oteklina u koljenu i dalje javlja ili pogorša nakon primitka ovog lijeka.

Nemojte koristiti ovaj lijek s dezinficijensa koji sadrže kvarterne amonijeve soli (npr benzalkonij klorid). To može spriječiti injekcije hijaluronske kiseline ispravan rad.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna upotreba hijaluronske kiseline

Mjere opreza tijekom korištenja hijalgana

Hijalgana nuspojave