icosapent etil

Terapijski Klasa: antihiperlipidemična

Koristi za icosapent etil

Kemijski Klasa: omega-3 masnih kiselina

icosapent etil je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za icosapent etil, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na icosapent etil ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke icosapent etil u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost icosapent etil u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje icosapent etil

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje icosapent etil. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi icosapent etil točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Nemojte mijenjati ili prestati uzimati icosapent etil bez konzultacije sa svojim liječnikom.

icosapent etil dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Progutati kapsule cjelinu. Ne lomite, pauza, žvakati, otopiti, ili ga otvoriti. Uzmi icosapent etil s hranom.

Prije propisivanja lijeka za svoje stanje, liječnik će vjerojatno pokušati kontrolirati svoje stanje propisivanjem osobnog dijeta za vas. Pažljivo slijedite posebne prehrane, liječnik vam je dao. Ova dijeta može biti niska u masti, šećera i / ili kolesterola. Mnogi ljudi su u stanju kontrolirati svoje stanje pažljivo slijedeći svoje liječničke naloge za pravilnu prehranu i tjelovježbu. Medicina je propisan samo kada je potrebna dodatna pomoć, te je najučinkovitiji kada se koristi u kombinaciji s dijetom i tjelovježbom.

Doza icosapent etil će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze icosapent etil. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu icosapent etil, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da icosapent etil radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Obavijestite svog liječnika ako se pije alkohol. konzumacija alkohola može uzrokovati lipida (masti, kao što su tvari) poremećajima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Pravilna uporaba icosapent etil

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjere opreza tijekom korištenja icosapent etil

Hipertrigliceridemije fenofibrat, riblje ulje, Tricor, Lovaza, omega-3 polinezasićenih masnih kiselina, Trilipix, Vascepa, fenofibrične kiseline, Lofibra, Lipofen, Omacor, Antara, prirode Bounty Red Kril ulje, Fenoglide, Triglide, MegaKrill, icosapent, riblje ulje Ultra

 ili se priključiti icosapent grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

icosapent etil nuspojave

icosapent