idursulfase (intravenski) opis i brand imena

Idursulfase ubrizgavanje se koristi za liječenje Hunter sindrom (Mucopolysaccharidosis II, MPS II), rijetko stanje koje se najčešće vidi u muškaraca. Hunter sindrom je nasljedna bolest u kojoj je kvar određene kemikalije u tijelu (mucopolysaccharide) je neispravan zbog nedostatka ili odsutnost enzima koji se zove iduronate-2-sulfataza.

Idursulfase poboljšava znakove i simptome kod bolesnika, osobito hodanje sposobnosti, zamjenom nedostaje enzim Hunter sindrom.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Riješenje

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost idursulfase injekcije u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 16 mjeseci starosti.

Alergije

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke idursulfase injekcije u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ostale interakcije

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Druge zdravstvene probleme

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dati ovaj lijek u bolnici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ovaj lijek se obično daje jednom svaki tjedan. Lijek se daje polako, tako da je igla će ostati na mjestu za nekoliko sati. Vi ili Vaše dijete može primati lijekove kako bi se spriječilo moguće alergijske reakcije na injekcije.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti ili napredovanje svoj vašeg djeteta u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i provjerite što ste neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima osip, svrbež, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon vi ili vaše dijete dobiti injekciju.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.