ilaris (canakinumab) koristi, doziranje, nuspojave

Što je Ilaris?

Ilaris se koristi za liječenje rijetkih genetskih poremećaja, kao što su porodična Cold autoimunih sindroma (FCAS) i Muckle-Wells sindrom (MWS) u odraslih i djece koji su najmanje 4 godine.

Ilaris se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Ilaris može sniziti krvnih stanica koje pomažu vašem tijelu u borbi protiv infekcije. Ozbiljnih i ponekad fatalnih infekcija može se javiti tijekom liječenja Ilaris. Nazovite svog liječnika odmah ako imate znakove infekcije, kao što su: simptomima gripe, kašalj, otežano disanje, gubitak težine, crvenilo ili oteklina pod kožu, ili povišena temperatura koja traje 3 dana ili duže.

Važna informacija

Ne biste trebali koristiti Ilaris ako ste alergični na canakinumab.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali tuberkulozu, ako netko u vašem kućanstvu ima tuberkulozu, ili ako ste nedavno putovali u području gdje je tuberkuloza zajedničko.

Provjerite jeste li u tijeku sa svim cjepivima prije nego što započnete liječenje Ilaris.

Da bi bili sigurni Ilaris je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

Prije primanja Ilaris

aktivna infekcija

povijest niske bijelih krvnih stanica

slabi imunološki sustav

povijest HIV, hepatitis B ili hepatitis C

povijest povratnih infekcija; ili

ako su na rasporedu za primanje bilo kojeg cjepiva.

Vlada kategorija trudnoća C. Nije poznato da li Ilaris naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Vidi također: Trudnoća i dojenje upozorenja (detaljnije)

Nije poznato da li canakinumab prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Vi ne bi trebali dojiti dok koristite ovaj lijek.

Liječenje s Ilaris može povećati rizik od razvoja raka. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom individualnom riziku.

Koristite Ilaris točno onako kako je propisano od strane liječnika. Nemojte ga koristiti u većim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Slijedite upute na Vašem recept etiketi.

Prije početka liječenja Ilaris, liječnik može obavljati testove kako bi bili sigurni da nemate tuberkuloze ili drugih infekcija.

Ilaris se dati kao injekcija pod kožu. Vaš liječnik, medicinska sestra ili drugo zdravstveno osoblje će vam dati tu injekciju. Ilaris obično daje svakih 8 tjedana. Slijedite liječničke upute.

Vi svibanj biti prikazano kako bi se uvelo lijek kod kuće. Ne samo-ubrizgati ovaj lijek ako ne u potpunosti razumjeti kako dati injekciju i pravilno odlagati upotrijebljene igle i šprice.

Morat ćete miješati Ilaris s tekućinom (otapalo) prije korištenja. Ako koristite injekcije kod kuće, budite sigurni da ste razumjeli kako pravilno miješati i pohraniti lijekove.

Ne tresite bočicu lijekova (boce) nakon miješanja. Snažno tresenje može uništiti lijek. Ne nacrtati svoju dozu Ilaris u štrcaljku dok ste spremni dati sebi injekciju. Nemojte koristiti lijek ako je promijenio boje ili ima bilo kakve čestice u njemu. Nazovite svog liječnika za novi recept.

Nakon miješanja vaš lijek, štite ga od svjetlosti i koristiti ga u roku od 1 sat.

Svaki jednokratnu uporabu bočicu (bočica) od Ilaris je samo za jednu upotrebu. Bacite bočicu nakon jedne upotrebe, čak i ako postoji još neki lijek ostaje u njemu nakon ubrizgavanja dozu.

Koristite svaku jednokratnu iglu samo jedan put. Bacite se koriste igle u spremniku od uboda (upitajte svog ljekarnika gdje možete dobiti jedan i kako se riješiti toga). Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Kako bih trebao koristiti Ilaris?

Ilaris može sniziti krvnih stanica koje pomažu vašem tijelu u borbi protiv infekcije. To može olakšati da se izgubiti od ozljede ili razboljeti od toga oko onih koji su bolesni. Da bi bili sigurni da vaše krvne stanice ne dobivaju preniska, vaš krvni će trebati biti testirani na regularnoj osnovi. Ne propustite bilo zakazane sastanke.

Obratite se svom liječniku ako se razviju znakove infekcije kao što su vrućica, zimica, grlobolja, simptomima gripe, lako modrice ili krvarenja (krvarenja iz nosa, krvarenje desni), gubitak apetita, mučnina i povraćanje, rane u ustima, ili neobične slabosti.

Spremite lijek u prahu u hladnjak i ne zamrzne. Držite Ilaris bočicu u originalnom pakovanju kako bi se zaštitili lijek od svjetlosti. Miješani lijek može biti pohranjen u hladnjaku i koristiti tijekom 4 sata.

Nazovite svog liječnika za upute, ako ste propustili dozu ovog lijeka.

Budući da je ovaj lijek daje liječniku u medicinskom okruženju, predoziranje je malo vjerojatno da se dogodi.

Izbjegavajte biti u blizini ljudi koji su bolesni ili imaju infekcije. Recite svom liječniku ako se razviju znakove infekcije.

Nemoj primiti “uživo” cjepivo dok koristite Ilaris. Cjepivo ne može raditi, kao i za to vrijeme, a ne mogu vas u potpunosti zaštiti od bolesti. Živa cjepiva uključuju ospica, zaušnjaka, rubeole (MMR), rotavirus, tifus, žuta groznica, vodene kozice (malih boginja) zoster (šindre) i nosnu gripu (gripa) cjepiva.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na Ilaris: košnica; vrtoglavica, mučnina; brzo ili lupa otkucaja srca, teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Ilaris može sniziti krvnih stanica koje pomažu vašem tijelu u borbi protiv infekcije. Ozbiljnih i ponekad fatalnih infekcija može se javiti tijekom liječenja Ilaris. Nazovite svog liječnika odmah ako imate znakove infekcije, kao što su

Groznica 3 dana ili duže

kašalj, otežano disanje

toplina, crvenilo ili oteklina pod kožu; ili

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

simptomi gripe, mršavljenja.

Što se događa ako predozirati?

Nazovite svog liječnika odmah ako imate nuspojava kao što su

natečene desni, bolni usta čireve, bol pri gutanju

Što treba izbjegavati?

čireve na koži; ili

bol, oteklina, crvenilo, toplina, stvaranje mjehura, ili krvarenje u kojoj je dobio injekciju.

Česte Ilaris nuspojave mogu uključivati

Ilaris nuspojave

svrbež, modrice ili manja iritacija, gdje je dobio injekciju.

mučnina, proljev

glavobolja, vrtoglavica, vrti osjećaj; ili

curenje ili začepljen nos, sinusa bol.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite, a oni početi ili prestati uzimati za vrijeme liječenja s Ilaris, osobito

adalimumab

anakinra

infliksimab

rilonacept; ili

ostali lijekovi koji slabe imuni sustav, kao što su rak medicini, steroida i lijekovi za sprječavanje odbacivanja transplantiranih organa.

Ovaj popis nije potpun. Drugi lijekovi mogu komunicirati s Ilaris, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

2.01.2013-04-16, 03:14:17

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest odobrenja 06 godina vlada odobrila je 2009.

Obiteljska Hladno autoimunih sindrom Arcalyst, canakinumab, rilonacept

Muckle Wells sindrom Arcalyst, canakinumab, rilonacept

Juvenilni idiopatski artritis Humira, metotreksat, Enbrel, Remicade, Orencia, infliksimab

Cryopyrin-Pridružena Periodični Sindromi anakinra, Kineret, Arcalyst, canakinumab, rilonacept

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Ilaris?

Ilaris (canakinumab)