imogam bjesnoće-ht

Terapijski Klasa: Imunološki serum

Koristi za Imogam Bjesnoća-HT

Bjesnoća imunoglobulin se daje osobama koje su bile izložene (na primjer, u ugriza, ogrebotina ili lizati) životinji za koju se zna, ili misli, da ima bjesnoću. To se zove profilaksa nakon izlaganja. Bjesnoća imunoglobulin se koristi samo kod osoba koje nikada prije primili cjepivo protiv bjesnoće.

Bjesnoća je infekcija ozbiljna i često smrtonosne, infekcija. , Bjesnoća kod divljih životinja, osobito u rakuna, tvorovima i palicama, računi za većinu slučajeva bjesnoće donesenih na ljudima, kućnim ljubimcima i ostalih domaćih životinja. Životinje najčešće zaražena bjesnoćom su lisice, skunks, palicama, psi, i mačke. Konje, i stoka su također poznato da se zaraziti bjesnoćom. U većem dijelu ostatka svijeta, uključujući i Latinskoj Americi, Africi i Aziji, psi pripadaju većini slučajeva bjesnoće prošli na ljude.

Ako ste se (ili će biti) liječi od moguće infekcije bjesnoće tijekom putovanja izvan SAD-a ili Kanade, obratite se liječniku čim se vrate u SAD-u ili Kanadi, jer možda će biti potrebno za vas da imate dodatni tretman.

Ovaj lijek treba dati samo od strane ili pod nadzorom liječnika ili drugog zdravstvenog radnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke bjesnoće imuni globulin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije uporabe Imogam Bjesnoća-HT

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke bjesnoće imuni globulin gerijatrijskih bolesnika.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže bjesnoće imuni globulin. To ne može biti specifični za Imogam bjesnoće-HT. Molimo pročitajte pažljivo.

Dobit ćete ovaj lijek, dok ste u bolnici ili klinici. Liječnik, medicinska sestra ili neki drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ona se daje kao metak u nadlakticu (deltoid) ili bedreni mišić. Također se može ubrizgati u ranu koja je uzrokovala izloženost bjesnoće (npr životinja zagriza ili ogrebotine).

Ovaj lijek se daje po mogućnosti na vrijeme vaše prve doze cjepiva protiv bjesnoće. To također može biti dano kroz sedmi dan nakon prve doze cjepiva protiv bjesnoće je dano.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ovaj lijek je napravljen od doniranih ljudske krvi. Neke ljudske krvi proizvodi su prenose virusi na ljude koji su ih primili, iako je rizik nizak. Ljudska donatori i donirali krv su i testirani na viruse da drže mali rizik prijenosa. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovom riziku, ako su u pitanju.

Iako vam se liječite bjesnoće imuni globulin, nemaju nikakve vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Živi virus cjepiva (npr, ospica, zaušnjaka, dječje paralize, rubeole) ne bi trebalo biti dano u roku od 3 mjeseca nakon primitka bjesnoće imuni globulin.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Pravilna uporaba bjesnoće imuni globulin

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Bjesnoća Profilaksa cjepivo protiv bjesnoće, diploidne stanice, Imovax bjesnoća, RabAvert, Hyperab, Bayrab

 ili se priključiti Imogam grupi podrške Bjesnoća-HT-a za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza Dok putem Imogam Bjesnoća-HT

Imogam bjesnoće-HT nuspojave

Imogam Bjesnoća-HT (bjesnoća imunoglobulin, ljudski)