imune stanice klastera potiskuje autoimunitet u zdrava tkiva

Autoimune bolesti i imunološki Tolerancija

Uvid u autoimune bolesti i autoimunih bolesti

U novom istraživanju na miševima, theernment istraživači opisuju kako regulatorni stanice imunološkog sustava pomoći suzbiti autoimunog formiranjem klastera oko “samoreagirajuće” imunoloških stanica-one primed da podigne imuni odgovor protiv vlastitih tjelesnih stanica i tkiva. Njihovi rezultati pokazuju da su samoreagirajuće imunološke T stanice aktiviraju na redovnoj osnovi, i regulatorne stanice klastera oko njih da potiskuju autoimune reakcije i ograničiti oštećenja tkiva. Ove spoznaje povećati razumijevanje o tome kako zdravo tkivo raditi sadržavati autoimune bolesti. Izvjestili su istraživači rezultate u 25. studenog 2015, u online izdanju časopisa Nature.

Autoimunosti-imunološki odgovor na vlastitom tijelu-javlja u nekoj mjeri u svim ljudima. imunološke stanice samoreagirajuće uglavnom su eliminirani tijekom njihovog razvoja u koštanoj srži ili timus, ali nekoliko bijeg u krv. Tijelo ima nekoliko punktova u mjesto kako bi se ograničio autoimune reakcije protiv vlastitih tjelesnih organa, tkiva i stanica, te kako bi se smanjila šteta.

Cell Grupiranje provodi imuni tolerancije

Regulatorne T stanice, ili Tregs, igraju važnu ulogu u održavanju imunološkog tolerancije, sprečavanje imunih odgovora na sebe. Tregs pratiti i inhibiraju aktivnost drugih T-stanica. Međutim, znanstvenici znaju relativno malo o tome Tregs rad sadrži autoimune reakcije kod zdravih tkiva, na primjer, da li oni spriječiti aktivaciju samoreagirajuće imunoloških stanica ili prvenstveno ograničiti štetu od već aktivirane stanice.

upućivanje

Nova otkrića pokazuju da Tregs djelovati kako bi ograničili štetu od aktiviranih samoreagirajuće T stanica u zdravih tkiva u miševa. Stalno aktiviranje samoreagirajuće T stanica može biti odgovoran za brzi nalet autoimune bolesti kada Tregs nisu prisutni ili su pružene nedjelotvornim. Rezultati istraživanja također ukazuju na važnost prostorne blizine regulatornih i izvršnih stanica u obuzdavanju autoimune reakcije.

Kako bi istražili ulogu Tregs u sprečavanju štetnih autoimune reakcije, Zhiduo Liu, Ph.D., Ronald Germain, MD, Ph.D., od theernment Laboratorij za biološke sustave vodio tim znanstvenika koristiti povjesni-citometrija, A mikroskopija tehnika koja prati stanica u tkivu, za praćenje Tregs i drugih imunih stanica u limfoidnom tkivu zdravih miševa.

Istraživači su otkrili da Tregs formiraju male nakupine proizvode signal unutar stanice zove pSTAT5. Oni otkriti različite vrste T-stanica, proizvodnju protein zvan IL-2, u središtu mnogih klastera. IL-2 je bio odgovoran za stvaranje pSTAT5 signal u Tregs. Klasteri su također sadržavali dendritičke stanice, vrsta stanice koja predstavlja antigen odgovorne za obradu velikih molekula u fragmente, ili antigena, koje se mogu prepoznati T-stanice.

Daljnji eksperimenti ukazuju da su IL-2 proizvode T-stanice aktivira samo-antigena prezentiranih dendritičke stanice. Ovi aktivirani samoreaktivne T-stanice, također poznate kao efektorske T-stanice, imaju potencijal da uzrokuje oštećenje tkiva. Istraživači su otkrili da Tregs unutar klastera proizveo visoke razine inhibitornih signale koje blokiraju djelovanje samoreagirajuće stanice, sprječavajući štetne autoimune reakcije.

Istraživači su također identificirali važnu ulogu za T staničnih receptora (TCR) na površini Tregs. Njihovi rezultati pokazuju da TCR signalizacija pomaže u promicanju nakupljanje Tregs i potiče ih da potiskuju autoimune reakcije. Gubitak TCR prijenos signala je vezan na poboljšane proizvodnje IL-2 i signalno između efektorske T-stanice. Osim toga, istraživači su opazili da IL-2 igra ključnu ulogu u informiranju Tregs nastajućih autoimune reakcije, potičući ih da proizvode pSTAT5 i povećanje njihovih kapaciteta za suzbijanje autoimune bolesti.

Liu Z, Gerner MY, van Panhuys N, Levine AG, Rudensky AY, Germain RN. Imunološki homeostaza provoditi, ko-lokalizirana izvršnih i regulatornih T-stanica. Priroda DOI: 10,1038 / nature16169 (2015).