indometacina (intravenski) mjere opreza

Indometacin injekcija može promijeniti način na koji tijelo reagira za vrijeme infekcije. Vaša beba je liječnik će pratiti svoje dijete za bilo kakve znakove infekcije (npr, groznica, zimica, ili drugih neuobičajenih ponašanja).

Ovaj lijek može utjecati na djelovanje trombocita, koje su potrebne za zgrušavanje krvi. To može povećati šanse za krvarenje za svoje dijete. Vaša beba je liječnik će pratiti svoje dijete za bilo neuobičajeno krvarenje ili modrice, bilo tamne boje urina ili stolice, ili druge znakove krvarenja u svoje dijete.

Ovaj lijek može smanjiti vaše bebe volumen urina. To može povećati vaše bebe šanse imaju problema s bubrezima ili nizak natrija u krvi (hiponatrijemije). Krvi i urina bit će potrebno da provjerite za bilo kakve znakove tih rizika.

problemi s jetrom mogu pojaviti dok beba prima ovaj lijek. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjeriti s bebine liječnika odmah ako beba ima više od jednog od ovih simptoma: bolovi u trbuhu ili nježnost, gline obojene stolice, tamna mokraća, smanjuje apetit, groznica, glavobolja, svrbež, gubitak apetita; mučnina i povraćanje, osip na koži, oticanje stopala ili potkoljenice, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.