invanz

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Invanz

Farmakološka Klasa: Beta-laktamski

Kemijski Klasa: karbapenem

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali pedijatrije specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ertapenem u dojenčadi i djece od 3 mjeseca do 17 godina starosti. Primjena u djece mlađe od 3 mjeseca starosti se ne preporučuje.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ertapenem u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez ili Prilagodba doze u bolesnika koji su primali ertapenem.

Prije Korištenje Invanz

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Nastavite koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano. Preskakanje doze ili ne dovršite cijeli tijek terapije može smanjiti korisnost ovog lijeka. To također može povećati vjerojatnost da će bakterije koje uzrokuju infekciju vaš će razviti otpor. Ako se to dogodi, ertapenem i drugi lijekovi koji se koriste za liječenje infekcija neće raditi u budućnosti. Također, ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi ili urina. Da bi se zadržati iznos konstanta, mora se dati na redovitom rasporedu.

Ovaj lijek se daje u obliku injekcije u mišić, ili kroz iglu stavlja u venu. Ertapenem ponekad može se dati pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Budite sigurni da ste razumjeli kako točno se lijek priprema i ubrizgava.

Ertapenem se ne smije miješati s drugim lijekovima ili razrjeđivača koji sadrže dekstrozu.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite neotvorene bočice ovog lijeka na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Ne zamrzavati.

Pohraniti lijek koji je pomiješan na sobnoj temperaturi i koristiti unutar 6 sati. Vi svibanj također pohraniti ovu smjesu za 24 sata u hladnjaku i koristiti ga u roku od 4 sata nakon vađenja iz hladnjaka. Odbaciti svaku mješoviti lijek koji nije korišten u ovom trenutku. Ne zamrzavati rješenje.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Pravilna uporaba Invanz

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Neki pacijenti mogu razviti tremor ili napadajima dok prima ovaj lijek. Ako već imate povijest napadaja i uzimate antikonvulzivi (npr valproična kiselina, Depakene®), trebali bi nastaviti da ih osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

U nekih bolesnika, ertapenem može uzrokovati dijareju.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Prestanite uzimati ovaj lijek i nazovite svog liječnika odmah ako imate svrbež, osip, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek se obično lidokain (Xylocaine®). Ne ubacivati ​​ovaj lijek u svoj mišić, ako ste imali alergijsku reakciju na lidokaina.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza tijekom korištenja Invanz

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

Invanz nuspojave

Invanz (ertapenem)

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Infekcije bubrega ciprofloksacin, Augmentin, cefaleksin, levaquin, levofloksacin

Intraabdominalna infekcija ciprofloksacin, metronidazol, klindamicin, Flagyl, ceftriakson

Infekcija Profilaksa ciprofloksacin, Bactrim, sulfametoksazol / trimetoprim, Bactrim DS, Septra

Upala pluća ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin