inzulin lispro protamin i inzulin lispro (potkožni put) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik može vam dati ovaj lijek. Vi svibanj također biti poučeni kako dati lijek kod kuće. Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu.

Svaki paket inzulina lispro protamin i inzulin lispro kombinacija sadrži uputi o lijeku. Pročitajte ovu uputu pažljivo prije početka liječenja i svaki put kada se napuniti za bilo novih informacija, i pobrinite se da razumijete

To je najbolje koristiti drugo mjesto na tijelu za svaku injekciju (npr pod kožu abdomena ili trbuha, stražnjice, bedra, ili nadlaktice). Ako imate pitanja o tome, kontaktirajte član svojim lijecnikom.

Kada se koristi kao ručka inzulin, kombinacije inzulina treba uzeti u roku od 15 minuta prije obroka.

pažljivo pratiti poseban plan obroka vaš liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontrolu vaše stanje, te je potrebno ako je to lijek za ispravan rad. Također, redovito vježba i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

skladištenje

Vi nikada ne bi trebao miješati inzulin lispro protamin i inzulin lispro kombinacija s drugim injekcijama inzulina bez provjere sa svojim liječnikom. Ove injekcije obično obavlja odvojeno. Također, ovaj lijek ne bi trebalo koristiti u inzulin infuzijske pumpe. Ako imate pitanja o tome, obratite se liječniku ili ljekarniku.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Spremite inzulina spremnike koji nisu otvorili u hladnjaku u originalnom pakovanju. Ne zamrzavati. Ne koristite inzulin ako je bio zamrznut.

Spremite otvorenu bočicu inzulina u hladnjaku. Ne zamrzavati. Ako ne možete zadržati svoju bočicu inzulina u hladnjaku, možete ga spremiti na sobnoj temperaturi do 28 dana. Bočicu čuvati kao kul kao moguće i daleko od topline i svjetlosti.

Spremite se KwikPen ™ koji nije bio otvoren u hladnjaku u originalnom pakovanju. Ne zamrzavati. Možda pohraniti KwikPen ™ na sobnoj temperaturi do 10 dana. Nakon što je KwikPen ™ je otvorena mora biti odbačena nakon 10 dana