ipratropij nosni

Terapijski Klasa: Nosna Agent

Koristi za ipratropija

Farmakološka Klasa: antikolinergičkih

0,03% otopina Nosna se koristi za ublažavanje curenje iz nosa uzrokovane alergijske i nonallergic stalni rinitis. Međutim, to ne oslobađa nosa, kihanje, ili postnasal kapanje uzrokovane alergijske ili nonallergic stalni rinitis.

0,06% otopina za nos koristi se za 4 dana za ublažavanje curenje iz nosa uzrokovane prehlade. Međutim, to ne oslobađa nosa i kihanja zbog prehlade.

Kad ipratropij se raspršuje u nos, on djeluje tako da sprečava žlijezde u nosu od proizvodnje velike količine tekućine.

ipratropij je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ipratropija, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ipratropij ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje ipratropij

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke ipretropij sprej za nos kod djece mlađe od 6 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke ipratropij sprej za nos gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ipratropij, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ipratropij s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje ipratropij s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ipratropija. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite ipratropij samo kao režiji svog liječnika. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

ipratropij dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

ipratropij se koristi samo u nos. Nemojte ga dobiti u vašim očima. Ako to ne doći u oči, isperite ih vodom odmah i nazovite svog liječnika.

Neki pacijenti koriste ipratropij mogu se osjećati bolje odmah. Za druge, to može potrajati 1 do 2 tjedna prije medicina pomaže. Imajte koristite lijekove na redovitom rasporedu kao liječnik odredio.

Za korištenje sprej za nos

Doza ipratropija biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ipratropija. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ipratropija, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba ipratropija

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Ako ste vi ili vaše dijete osjeća da se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko tjedana, ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom.

ipratropij može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Prestanite koristiti ipratropij i nazovite svog liječnika odmah ako ste vi ili vaše dijete ima osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta dok koristite ipratropij.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, bol u oku ili nelagode, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

ipratropij može uzrokovati vrtoglavicu ili problema u vidim jasno. Pobrinite se da znate kako reagirate na ipratropija prije početka vožnje, strojevima ili obavljati druge poslove koje zahtijevaju da budu na oprezu, dobro koordinirana, ili u stanju vidjeti dobro.

Ako imate suhoću nosa ili imaju neobjašnjive nosebleeds, nazovite svog liječnika odmah.

Mjere opreza tijekom korištenja ipratropij

Ipratropij sprej za nos može uzrokovati suhoću usta ili grla. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

ipratropija nuspojave

ipratropij nosni

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Curenja nosa doksilamin, Unisom SleepTabs, Coricidin HBP za prehladu i gripu, Atrovent nazalni, Vicks Nyquil Teška prehladu i gripu, triprolidin, ravnati Sleep Aid, Alka-Seltzer Plus Hladno Formula pjenušavo Izvorni šumeće tablete, Tylenol Hladno Multi-Simptom noćna tekućina, Chlo Hist, Zymine, Doxytex, brinu jedni spavanja pomoći, Delsym noćni Multi-simptom, Polyhist NC, Vanahist PD, Aldex AN, acetaminofen / dekstrometorfan / doksilamin / fenilefrin, kodein / pseudoefedrin / triprolidin bromfeniramin / kodein