ipratropija (inhalacije) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak usko dok koristite ovaj lijek da vidi da li radi ispravno i kako bi se smanjile neželjene učinke.

Provjerite sa svojim liječnikom odjednom ako se simptomi ne poboljšaju u roku od 30 minuta nakon upotrebe dozu ovog lijeka ili ako vam se stanje pogorša.

Za pacijente koji koriste ipratropij inhalaciji rješenje

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne vrste alergijskih reakcija, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Prestanite koristiti ovaj lijek i nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, koprivnjača, promuklosti, problema s disanjem, problema s gutanjem ili bilo oticanje svojim rukama, lice, usta ili grla dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati paradoksalni bronhospazam, što znači da vaše disanje ili teško disanje će se pogoršati. Paradoksalno bronhospazam mogu biti opasne po život. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate kašalj, otežano disanje, otežano disanje ili piskanje nakon korištenja ovog lijeka.

Ovaj lijek može uzrokovati vrtoglavicu, zamagljen vid, ili problema u vidim jasno. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve ili raditi druge poslove koje zahtijevaju da budu na oprezu, dobro koordinirana, ili u stanju vidjeti dobro.

Uzmi sve svoje KOPB lijekova kao liječnik odredio. Ako koristite bilo koju vrstu kortikosteroidima medicine kontrolirati svoje disanje, nastavite koristiti, po nalogu svog liječnika. To uključuje i kortikosteroidne lijekove koji se uzimaju na usta, ili inhalirati (kao što je prednizon, Azmacort® ili Flovent®). Ako bilo koji od vaših KOPB lijekova ne čini da se radi, kao i obično, nazovite svog liječnika odmah. Nemojte mijenjati svoje doze ili prestati koristiti lijekove bez moleći svog liječnika.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, te biljnih i vitaminskih dodataka.