irbesartana (oralnim putem) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna. Ako osjetite vrtoglavicu, leći, tako da to ne more. Tada sjesti za nekoliko trenutaka prije nego stoje kako bi se spriječilo vrtoglavicu od povratka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste postali bolesni, dok uzimate ovaj lijek, posebno sa teškim ili trajnom mučninom i povraćanjem ili proljevom. Ovi uvjeti mogu uzrokovati da se izgubiti previše vode, a može dovesti do niskog krvnog tlaka. Također možete izgubiti vodu znojenjem, tako piti puno vode tijekom vježbanja ili u toplom vremenu.

Pitajte svog liječnika prije uporabe lijekova, dodataka ili nadomjesci soli koji sadrže kalij.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje over-the-counter (nonprescription) lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, jer oni mogu povisiti krvni tlak.