isocarboxazid (oralnim putem) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi se omogućilo promjenama u dozi i provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Također ćete morati imati svoj krvni tlak izmjeren prije pokretanja ovog lijeka i dok ga koristite. Ako primijetite bilo kakve promjene u vašem normalnim krvnim tlakom, nazovite svog liječnika odmah. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Kada se uzima s određenim hrane, pića ili drugih lijekova, isocarboxazid može izazvati vrlo opasne reakcije, kao što su nagli visokog krvnog tlaka (koji se nazivaju hipertenzivna kriza). Da biste izbjegli takve reakcije, slijedite ova pravila oprez

Isocarboxazid može uzrokovati neke ljude da se agitira, razdražljiv, ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Ako ste vi ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih neželjenih učinaka, obavijestite svog liječnika odmah.

Nazovite svog liječnika ili bolničkog hitnu pomoć odmah ako imate jake glavobolje, ukočen i bolan vrat, bolove u prsima, brzo kucanje srca, znojenje, vrtoglavica, mučnine i povraćanje dok uzimate ovaj lijek. To mogu biti simptomi ozbiljne nuspojave zove hipertenzivna kriza.

Ovaj lijek može napraviti neki ljudi vrtoglavicu ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaje ili barbiturata, za opuštanje mišića ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Kada bi se od ležanja, sjediti na rubu kreveta s nogama klimanje za 1 ili 2 minute, a zatim stand up polako. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti.

Prije nego što bilo kakve operacije, liječenje zuba, ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite ovaj lijek ili su ga koristili u posljednjih 10 dana. Uzimajući isocarboxazid zajedno s lijekovima koji se koriste za vrijeme operacije, zubni, ili hitne tretmane može povećati rizik od ozbiljnih nuspojava.

Vaš liječnik svibanj želite nositi identifikacijsku karticu koja navodi da koristite ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate bilo kakve simptome problema s jetrom, kao što su tamne boje urina ili blijede stolice, mučnina, povraćanje, gubitak apetita, bol u gornjem dijelu trbuha, ili žutilo kože ili bijelo pranje vaših očiju ,

Ovaj lijek može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako ste dijabetičar, biti posebno oprezni u testiranju za šećer u krvi ili urina. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, morate nastaviti da oprezni najmanje 2 tjedna sa svojim hrane, pića i drugih lijekova, jer ti predmeti mogu se i dalje reagirati s isocarboxazid.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.