Izloženost olovu: Savjeti kako bi zaštitili svoje dijete

Nemojte dopustiti dovesti izlaganje ugrožava zdravlje i razvoj vašeg djeteta. Upoznajte se s uobičajenim izvorima olova izloženosti i kako ih izbjeći.

Mala djeca su u najvećoj opasnosti od zdravstvenih problema koji se odnose na vode izloženosti, uključujući ozbiljne mozga i oštećenja bubrega. Djeca od 3 pa do posebno su osjetljive jer su njihovi načini igranja i istraživanje – kao što puzi i stavljanje predmeta u usta – povećava rizik od kontakta s olovom, a olova ulaska njihovih tijela putem disanja ili gutanja.

Djeca mogu biti izloženi vodi kroz mnoge izvore, uključujući

Olovo boja. Korištenje bojama na bazi olova za domove, dječje igračke i pokućstvo je zabranjen u SAD-u od 1978. Međutim, na bazi olova je još uvijek na zidovima i stolarija u mnogim starijim kućama i stanovima, što može dovesti do djece jede na bazi olova čips.

Glazure naći na keramiku, porculan i porculana također može sadržavati olovo, koje veže u hranu. Na bazi olova mogu se naći u igračaka i drugih proizvoda proizvedenih u inozemstvu.

Što možete učiniti kod kuće

Možete poduzeti jednostavne mjere za smanjivanje rizika vašeg djeteta olova izloženosti. Na primjer

Savjeti za na poslu ili igri

Provjerite svoju kuću. Kuće izgrađene prije 1978. godine najvjerojatnije sadrže olovo. Profesionalno čišćenje, odgovarajuće stabilizacije boje tehnike i popravaka od strane ovlaštenog izvođača radova može smanjiti vodstvo izloženost.

Budite sigurni da zaštiti svoju obitelj i imovinu, dok olovo pitanja rješavaju. Prije nego što kupite kuću, da ga pregledaju na olovo. Prije nego što potpišete ugovor o najmu, pitajte stanodavca o olova.

Držite djecu iz potencijalno kontaminiranih područja. Nemojte dopustiti da Vaše dijete u blizini starih prozora, starim trijemovima, golom tlu, prljavštine pokraj stare kuće, odnosno područja s chipping ili ljuštenjem boje kao i stari prozor kit koji se ljušti ili otkidanje.

Ako je moguće, stavi SOD na područja golom tlu ili pokriti gole mjesta s sjeme trave, malča ili iverja. Ako je vaš dom sadrži parčad, ili ljuštenja boje, očistiti pločice i odmah pokriti piling zakrpe s ljepljivom trakom ili kontakt papira dok se boja može biti uklonjena.

Filter vode. Ionsku izmjenu filteri, reverzna osmoza filtera i destilacija može učinkovito ukloniti olovo iz vode. Ako ne koristite filtar i živjeti u starijoj kući, trčanje hladne vode iz slavine za 15 do 30 sekundi prije upotrebe.

Koristite hladnu vodu iz slavine za kuhanje, piće ili djecju formulu. Topla voda apsorbira dovesti brže nego što je to hladnom vodom.

Izbjegavati određene dječje proizvode i igračke. Izbjegavajte kupnju nonbrand igračke, stare igračke i igračke s popustom prodavaonicama ili privatnih dobavljača – ako ne mogu biti sigurni da su igračke su proizvedeni bez olova ili druge štetne tvari.

Ne daj kostim nakit za djecu. Redovito provjeravajte vodstvo liste Podsjetimo, i imajte na umu da su poslovne glavni test kits ne može biti pouzdana.

Poduzmite mjere opreza oko umjetnih sportskih polja. Ne dopustite da vaše dijete da jede na umjetnom terenu i držati piće posude – kada nije u uporabi – u vrećicu ili pokrivena spremniku. Nakon što je napustio teren, imati svoje dijete maknuti svoje haljine i pretvoriti ih iznutra prema van kako bi se izbjeglo praćenje kontaminirane prašine iz igralište.

Ukoliko odjeća ne može biti uklonjena, neka vaše dijete sjedi na ručniku ili deku u vozilu. Oprati kontaminiranu odjeću, ručnike i pokrivače odvojeno. Neka vaše dijete kupati sapunom i vodom nakon igranja na polju.

Imajte cipele nosi na terenu izvan svog doma. U idealnom slučaju, uklonite sve cipele kad uđu u kuću i nositi bez obuće unutar ili koristiti kućne papuče u zatvorenom prostoru.

Poduzmite mjere opreza nakon rada sa olovom. Nakon rada s olovom, promijeniti svoju odjeću i obuću i istuširati. Imajte kontaminiranu odjeću u području rada ili oprati radnu odjeću – odvojeno – što je prije moguće.

Također, imajte materijala korištenih za hobije koji mogu uključivati ​​vodstvo, kao što su keramika odluka, izvan dohvata djece i područjima gdje se provode vrijeme.

Ako mislite da je vaše dijete bilo izloženo vodi, pitajte vašeg djeteta liječniku test krvi kako bi provjerio za vodstvo.

posjetite svog liječnika