izosorbid dinitrat oralnu, sublingvalnu

Koristi za izosorbid dinitrat

Terapijski Klasa: angine

Kemijski Klasa: Nitrati

Izosorbid dinitrat pripada skupini lijekova koji se nazivaju nitrati. Djeluje tako što opušta krvne žile i povećava dotok krvi i kisika u srce, uz istodobno smanjenje radnog opterećenja. Kada se koristi redovito na dugoročnoj osnovi, to pomaže u sprečavanju napada angine iz pojavio.

izosorbid dinitrat je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za izosorbid dinitrat, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na izosorbid dinitrat ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke izosorbid dinitrat u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje izosorbid dinitrat

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost izosorbid dinitrat u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju izosorbid dinitrat.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate izosorbid dinitrat, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći izosorbid dinitrat s bilo kojom od sljedećih lijekova ne preporučuje. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje izosorbid dinitrat. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi izosorbid dinitrat točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj oblik nitrata se koristi za smanjenje broja napada angine tijekom dugo vremena. To neće osloboditi napada koji je već počeo jer se radi presporo. Extended-release form oslobađa lijek postupno osigurati svoj utjecaj za 8 do 10 sati. Provjerite sa svojim liječnikom ako vam također je potrebno brzo-djelujući lijek za ublažavanje boli u anginom napada.

Te bi trebao uzeti izosorbid dinitrat prva stvar u jutro i slijede isti raspored svaki dan. izosorbid dinitrat najbolje radi ako imate “drug-free” vremenski period svaki dan kad ga ne uzeti. Vaš liječnik će planirati svoje doze tijekom dana kako bi se omogućilo vrijeme bez droge. Slijedi raspored doziranja pažljivo tako da lijek neće raditi ispravno.

Sublingvalne tablete ne bi trebao žvakati, drobiti ili proguta. Oni rade puno brže kada se apsorbira kroz sluznicu usta. Stavite tabletu pod jezik i pustite da se otopi tamo. Ne jesti, piti, pušiti ili koristiti duhan za žvakanje, dok je tableta otapa.

Progutajte tablete s produljenim oslobađanjem ili kapsula cjelinu. Ne dijele, lomiti ili žvakati ga.

Doza izosorbid dinitrat biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze izosorbid dinitrat. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu izosorbid dinitrat, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Pravilna uporaba izosorbid dinitrat

Ako će se uzimati izosorbid dinitrat za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da izosorbid dinitrat radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte uzeti avanafil (Stendra®), riociguat (Adempas®), sildenafil (VIAGRA®), tadalafil (Cialis®) ili vardenafil (Levitra®) dok koristite izosorbid dinitrat. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati zamagljen vid, vrtoglavicu, lakomislenost, ili nesvjestice. Ako uzimate ove lijekove, a vi doživjeti angine napad, morate ići u bolnicu odmah.

izosorbid dinitrat može uzrokovati glavobolje. Ove glavobolje su znak da je lijek djeluje. Ne prestati uzimati lijek ili promijeniti put kad ga koristiti kako bi se izbjegli glavobolje. Ako imate jake bolove, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se brzo iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestica a također je više vjerojatno da će doći ako se pije alkohol, stalak za dugo vremena, vježbe, ili ako je vruće. Dok uzimate izosorbid dinitrat, budite oprezni ograničiti količinu alkohola koju pijete. Također, koristite dodatnu njegu tijekom vježbe ili vrućina ili ako treba stajati duže vrijeme.

Nemojte prestati korištenjem izosorbid dinitrat bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza tijekom korištenja izosorbid dinitrat

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

izosorbid dinitrat nuspojave

izosorbid dinitrat

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Angina aspirin, amlodipin, metoprolol, atenolol, karvedilol Norvasc, Coreg, propranolol, nitroglicerina, Toprol-XL, verapamil

Angina pectoris profilaksa aspirin, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglicerina, Toprol-XL, nifedipin, Nitrostat, izosorbid mononitrat, Cardizem, Lopressor