jojoba

Učinkovitost-sigurnost klijenata

Oo … Etno ili drugih dokaza o djelotvornosti.

Ocjene za sigurnost

Simmondsia chinensis je pustinjska grm autohtoni u Arizoni, Kaliforniji i sjevernom Meksiku. Raste u velikom broju pustinjama diljem svijeta. To je drvenasta zimzeleni grm s gustom, kožasti, plavkasto-zeleno lišće i tamno smeđe nutlike voća. Jednak broj muških i ženskih cvjetova snosi na zasebnim biljkama. Biljka može izdržati ekstremne dnevne oscilacije temperature i uspijeva u dobro drenirani, pustinjska tla i grube mješavine šljunka i gline. Zrela biljka proizvodi oko 5 do 10 funti od sjemenki, koje se kreću u veličini između kave i kikirikija. To je važan krmna biljka za pustinjski Američki mufloni i mazga jelena.

Indijanci i Meksikanci odavno koristi ulje jojobe kao regenerator za kosu i restaurator, te u medicini, kuhanje, i rituali. U Sjedinjenim Američkim Državama, jojoba smatra održiv usjev za jugozapadnim Indijancima, a Zavod za Indijski poslova pokrenulo je većina studija u ovom području.

Uz zabranu prodaje sperme kitova ulja u 1970, kozmetička industrija pretvorila se jojoba ulje za uporabu u šamponi, moisturizers, kreme za sunčanje i uređaja. To je daljnji potencijal kao industrijsku maziva, jer ne razgrađuju pod visokim temperature ili tlaka. Nedostatak na njegovu primjenu je njegova relativno visoka cijena.

Toksičnost sastavni simmondsin u jojobe sjemena obrok i neke komponente nafte ograničava mogućnost kliničku uporabu. Jojoba ulje se obično koristi u dermatološkim pripravcima.

Nema kliničkih dokaza o dozu jojoba ili njegova ulja. Međutim, njegova primarna koristi u masti.

Iako apsolutne kontraindikacije nisu identificirani, jojoba ne trebaju biti progutane prema ljudima zbog potencijalne toksičnosti.

Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje. Nuspojave kod glodavaca i ptica je zabilježen.

Ništa dobro dokumentirana.

Izvješća o slučaju kožne reakcije, što potvrđuje kože patch testova, postoje ulja jojobe.

Dijelovi jojoba su otrovne. Studije pokazuju toksičnost krvi, mikroskopske stanične abnormalnosti, i druge negativne učinke.

Reference