kako je Kawasaki bolest dijagnosticira?

Kawasaki bolest se dijagnosticira na temelju vašeg djeteta znakovima i simptomima i rezultatima testova i postupaka.

Pedijatri često su prvi sumnjati dijete ima Kawasaki bolest. Pedijatri su liječnici koji su se specijalizirali u liječenju djece.

Ako je bolest utjecala na koronarnu (srce) arterija vašeg djeteta, pedijatar kardiolog će potvrditi dijagnozu i dati tijeku liječenja. Pedijatrijska kardiolozi liječenje djece koji imaju problema sa srcem.

Stručnjaci uključeni

Drugi stručnjaci također mogu biti uključeni u liječenju djece koja imaju Kawasaki bolest.

Znaci i simptomi

Liječnik će provjeriti svoje dijete za klasične znakove i simptome Kawasaki bolest.

Liječnik će isključiti druge bolesti koje uzrokuju slične simptome. Ove bolesti su Rocky Mountain pjegavi tifus, šarlah i juvenilni reumatoidni artritis.

Općenito, vaše dijete će biti s Kawasaki bolest dijagnosticirana ako on ili ona ima temperaturu koja traje duže od 5 dana plus četiri klasičnih znakova ili simptoma bolesti.

Međutim, nisu sva djeca imaju klasične znakove i simptome Kawasaki bolest. Ispitivanja i postupci mogu pomoći potvrditi da li dijete ima bolest.

Ako liječnik smatra da je Vaše dijete ima Kawasaki bolest, on ili ona će vjerojatno preporučiti ehokardiografije (EK-o-kar-de-OG-ra-fee), ili odjek. Ovaj bezbolan test koristi zvučne valove za stvaranje slike srca i koronarnih arterija.

Echo također može pomoći pokazati učinke te bolesti tijekom vremena, ako ih ima, na vaše dijete koronarnih arterija. Često učinci Bolest je na koronarnim arterijama ne prikazuju se sve do drugog ili trećeg tjedna nakon pojave prvih simptoma. Dakle, ovaj test se obavlja redovito nakon dijagnoze.

Neka djeca koja imaju Kawasaki bolest nemaju klasične znakove i simptome akutne faze. Liječnici ne mogu dijagnosticirati te djece do 2 do 3 tjedna nakon početka bolesti. To je kada još jedan zajednički znak Kawasaki bolest javlja-ljuštenje kože na prstima ruku i nogu.

Ako Vaše dijete je dijagnoza u ovom trenutku, on ili ona će vjerojatno potrebno odjek odmah vidjeti da li je bolest utjecala koronarnih arterija.

Liječnici također koristiti i druge testove kako bi se dijagnosticirati Kawasaki bolest, kao što su

Ispitivanja i postupci