Kako se liječi Kawasaki bolest?

Lijekovi su glavni tretman za Kawasaki bolest. Rijetko, djeca čije su koronarne (srce) arterije su pogođeni svibanj potreba medicinske postupke ili operaciju.

Ciljevi liječenja uključuju

Kawasaki bolest može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Dakle, vaše dijete će vjerojatno biti tretirane u bolnici, barem s početka liječenja.

Početno liječenje

Standardni tretman za vrijeme akutne faze mentalne bolesti je visoka doza aspirina i imunoglobulin. Imunoglobulin je lijek koji se ubrizgava u venu.

Long-Term Care i liječenje

Većina djece koja primaju ove tretmane uvelike poboljšati u roku od 24 sata. Za mali broj djece, groznica i dalje. Ova djeca mogu trebati drugi krug imuni globulin.

Na početku tretmana, vaše dijete će dobiti visoke doze aspirina. Čim njegov ili njezin groznica ide dalje niska doza aspirina je dano. Niska doza pomaže u sprječavanju stvaranja krvnih ugrušaka, koji mogu formirati u upaljenom malih arterija.

Većina djece liječene za Kawasaki bolest u potpunosti oporaviti od akutne faze i ne treba daljnje liječenje. Oni bi trebali, međutim, slijedite zdrave prehrane i usvajanje zdravih životnih navika. Uzimajući ove korake može pomoći smanjiti rizik od budućih bolesti srca. (Nakon zdravog načina života preporučljiva je za svu djecu, a ne samo oni koji imaju Kawasaki bolest).

Djeca koja su imuni globulin trebao čekati 11 mjeseci prije nego što su ospice i vodene kozice cjepiva. Imunoglobulin može spriječiti one cjepiva iz radnog dobro.

Ako Kawasaki bolest utjecala vašeg djeteta koronarne arterije, on ili ona će trebati daljnje liječenje i tretman.

To je najbolje da pedijatar kardiolog pruža tu brigu kako bi se smanjio rizik od ozbiljnih srčanih problema. Pedijatar kardiolog je liječnik koji se specijalizirao u liječenju djece koja imaju problema sa srcem.

Kad Kawasaki bolest pogađa koronarnih arterija, što može proširiti i obrat. Ako se to dogodi, djetetov liječnik može propisati lijekove za razrjeđivanje krvi (na primjer, varfarin). Ovi lijekovi sprječavaju stvaranje krvnih ugrušaka od formiranja u pogođenim koronarnim arterijama.

lijekovi za razrjeđivanje krvi obično se zaustavio nakon što su koronarne arterije izliječiti. Liječenje se može pojaviti oko 18 mjeseci nakon akutne faze bolesti.

U malom broju djece, koronarna arterija ne ozdravi. Ta djeca će vjerojatno trebati rutinske testove, kao što je

Rijetko, dijete koje ima Kawasaki bolest možda trebati kateterizaciju srca (Kath-EH-ter-IH-ZA-okane). Liječnici koriste ovaj postupak za dijagnosticiranje i liječenje nekih srčanih uvjetima.

Fleksibilna cijev zove kateter se stavlja u krvnu žilu na ruci, prepone (nadlaktice), ili vrat i navojem u srce. Kroz kateter, liječnici mogu obavljati ispitivanja i liječenja na srce.

Vrlo rijetko, dijete svibanj morati imati i druge postupke ili operacije ako upala sužava njegove ili njezine koronarne arterije i blokira protok krvi do srca.

mogu se koristiti perkutana koronarna intervencija (PCI), postavljanje stenta, ili bajpasa koronarne arterije (CABG).

Koronarna angioplastika obnavlja protok krvi kroz sužene ili blokirane koronarnih arterija. Tanka cijev s balonom na kraju je umetnuta u krvnu žilu u ruku ili prepone. Cijev ima navoj na suženi ili blokirana koronarna arterija. Zatim se balon se napuše kako bi se proširio arteriju i vraćanje krvi.

Stent (mali mesh cijev), može se staviti u koronarnu arteriju tijekom angioplastike. Ovaj uređaj pomaže u održavanju suženo ili oslabljena arterija. Stent može poboljšati protok krvi i sprečavaju arteriju od pucanja.

Rijetko, dijete će možda morati imati operacije. Ova operacija se koristi za liječenje blokirane koronarnih arterija. Tijekom CABG, zdrava arterija ili vena iz nekog drugog dijela tijela spojena, ili cijepljeni, s blokiranih koronarne arterije.

Cijepljeno arterija ili vena zaobilazi (koji je, ide okolo) blokiran je dio koronarne arterije. Time se poboljšava protok krvi u srce.