kila ispitivanja i tretmani: konstrukcija, ambulanta, i više

Fizički ispit po svojim liječnikom je često dovoljno za dijagnozu kila. Ponekad kila oteklina je vidljiv kada stojite uprigh; obično kila može osjetiti, ako stavite ruku direktno preko njega i onda nositi dolje. Ultrazvuk se može koristiti kako bi vidjeli bedrene kila, a trbušne X-zrake mogu se naručiti kako bi se utvrdilo je li opstrukcija crijeva je prisutna.

Kod beba, pupčana kila može se izliječiti u roku od četiri godine, što operacije nepotrebno. Za sve ostale, standardni tretman je konvencionalna kila-popravak operacije (tzv popravku hernije). Moguće je jednostavno živjeti s kila i pratiti ga. Glavni rizik ovog pristupa je da istureni organ može postati strangulated – njegov dotok krvi odsječena – i infekcije i tkiva smrt može nastati kao posljedica. Strangulated crijevna kila može uzrokovati crijevne opstrukcije, što uzrokuje trbuh da nabubri. Davljenja također može dovesti do infekcije, gangrene, perforacije crijeva, šok, pa čak i smrt.

Kila operacije se izvode pod lokalnom ili općom anestezijom. Kirurg postavit hernija tkiva i, ako je došlo do gušenja, uklanja dio kisika željnoj organa. Oštećena mišića zid će često biti popravljen sa sintetičkim mreže ili tkiva.

Sve, popravku hernije se izvodi pomoću laparoscope, tanki, teleskop-kao instrument koji zahtijeva manje rezova i uključuje kraće razdoblje oporavka i manje postoperativne boli. Kila popravci se uglavnom izvode kao ambulantni postupak. Tu su obično nema dijetalna ograničenja, i rad i redovita aktivnost mogu obično biti nastavljen u jednom ili dva tjedna. Kompletan oporavak obično traje tri do četiri tjedna, bez teškim utezima za dva do tri mjeseca. Pitajte svog kirurga za posebne upute nakon operacije.

Kile se mogu vratiti nakon operacije, tako preventivne mjere posebno su važni kako bi se izbjeglo ponavljanje.

IZVOR; Nacionalni institut za dijabetes i probavne i bubrežne poremećaje; National Library of Medicine.