laksativ usmeni

Koristi za ovaj lijek

Oralni laksativi su lijekovi uzimaju na usta za poticanje stolice za ublažavanje zatvor.

Postoji nekoliko različitih vrsta oralnih laksativa i oni rade na različite načine. Od upute za upotrebu su različite za svaku vrstu, važno je znati koje uzimate. Različite vrste oralnih laksativa uključuju

Bulk tvorce -Bulk za formiranje laksativi ne probavlja, ali upijaju tekućinu u crijevima i nabubri da se formira mekano, nezgrapne stolice. Zatim se crijeva stimulirana normalno prisutnosti glomaznog mase. Neki laksativi koji tvore, kao psyllium i polikarbofil, mogu biti propisane od strane liječnika za liječenje proljeva.

Hyperosmotics -Hyperosmotic laksativi potiču rad crijeva crtanje vodu u crijeva iz okolnih tkiva. To daje meku stolicu masu i povećanu djelovanje crijeva.

Postoje tri vrste hyperosmotic laksativ uzeti na usta-u fiziološkoj otopini, na lactulose te tipova polimera

Lubrikanti -Lubricant laksativi, kao što su mineralna ulja, uzeta na usta potiču rad crijeva oblaganjem crijeva i stolica mase s vodonepropusnim filma. To drži vlagu u stolici. Stolica ostaje meka i njegovo usvajanje je lakše.

Stimulansi -Stimulant laksativi, također poznat kao kontakt laksativ, potiču rad crijeva djelovanjem na stijenke crijeva. Oni povećavaju mišićne kontrakcije koje se kreću duž stolice mase. Stimulacijski laksativi su popularna vrsta laksativ za samoliječenje. Međutim, oni također imaju veću vjerojatnost da će izazvati nuspojave. Jedan od stimulacijski laksativi, dehidrokolna kiselina, također se mogu koristiti za liječenje izvjesnih stanja bilijarnog sustava.

Važnost Dijeta

Stolice omekšivači (emollients) -Stool omekšivači potiču rad crijeva, pomažući tekućine miješaju u stolici i spriječiti suha, tvrda stolica mase. Ova vrsta laksativ je rekao da ne izaziva stolicu ali umjesto toga omogućava pacijentu da imaju stolicu, bez naprezanja.

Kombinacije -Postoji mnogo proizvoda koje možete kupiti za zatvor koji sadrže više od jedne vrste laksativ. Na primjer, proizvod može sadržavati i stolac omekšivač i stimulans laksativ. Općenito, kombinirani proizvodi mogu biti više vjerojatno da će izazvati nuspojave, jer je više sastojaka. Osim toga, oni ne mogu ponuditi nikakvu prednost u odnosu na proizvode koji sadrže samo jednu vrstu laksativ. Ako uzimate kombinaciju laksativ, budite sigurni da znate pravilno korištenje i mjere za svaku od različitih sastojaka.

Većina laksativi (osim slane laksativa) može se koristiti da se postigne olakšanje

Saline laksativi imaju više ograničena korištenja i može se koristiti za pružanje brze rezultate

Laksativi su dostupni i over-the-counter (OTC) i sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, psyllium hidrofilni mucilloid koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Za pacijente koji uzimaju psyllium hidrofilni mucilloid za visoki kolesterol

Laksativi koji će se koristiti za pružanje kratkoročno olakšanje samo, ako nije drugačije režiji liječnika. Pravilna prehrana koja sadrži voluminozne hrane (cijela zrna kruh i žitarice, mekinje, voće i zeleno, lisnato povrće), sa 6 do 8 punih čaša (8 unci svaki) tekućine dnevno, a svakodnevno vježbanje su najvažniji u održavanju zdrave funkcije crijeva , Također, za pojedince koji imaju problema sa zatvorom, namirnice, kao što su kolači, pudinzi, šećer, slatkiši, kolača i sira može učiniti zatvor gori.

Izvršiti određene vaš zdravstveni djelatnik zna, ako ste na bilo koji poseban način ishrane, kao što su niske natrija ili niskog šećera prehrani. Neki laksativi imaju velike količine natrija ili šećera u njima.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Laksativi ne bi trebalo dati malu djecu (do 6 godina), osim propisanih svojim liječnikom. Budući da djeca obično ne mogu opisati svoje simptome vrlo dobro, oni bi trebali biti provjereni od strane liječnika prije nego što je dobio laksativ. Dijete može imati uvjet koji treba neki drugi tretman. Ako je tako, laksativi neće pomoći, a može čak izazvati neželjene učinke ili bi se stanje moglo pogoršati.

Mineralno ulje ne bi trebalo dati malu djecu (do 6 godina) jer je jedan oblik upale pluća mogu biti uzrokovane udisanjem kapljica ulja u pluća.

Također, bisakodil tablete ne smiju se davati djeci do 6 godina starosti, jer ako je žvakao mogu izazvati iritaciju želuca.

Mineralno ulje ne bi trebalo shvatiti u krevet starijih osoba, jer oblik upale pluća može biti uzrokovana udisanjem kapljica ulja u pluća. Također, stimulacijski laksativi (npr bisakodil ili casanthranol), ako se uzima previše često, može pogoršati slabost, nedostatak koordinacije, ili vrtoglavica i vrtoglavicu.

Polietilen-glikol 3350 treba prekinuti ako dođe do proljeva, pogotovo kod starijih osoba u staračkim domovima.

Iako laksativi se često koriste tijekom trudnoće, neke vrste su bolji od drugih. Stolice omekšivači (omekšavanja) laksativi i laksativi koji tvore vjerojatno najčešće korišten. Ako koristite laksativ tijekom trudnoće, imajte na umu da

Laksativi koji sadrže Cascara i danthron može proći u majčino mlijeko. Iako je količina laksativ u mlijeku općenito se smatra da je premali da bi uzrokovati probleme u djeteta, liječnik treba reći ako namjeravate koristiti takve laksative. Neki izvještaji tvrde da je proljev uzrokovan kod djeteta.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prije korištenja ovog lijeka

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo koje od sljedećeg ne preporučuje. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s lijekovima u ovoj klasi, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Za sigurno i učinkovito korištenje vašeg laksativ

Sa svih vrsta laksativa, najmanje 6 do 8 čaša (8 unci svaki) tekućina treba uzimati svaki dan. To će pomoći kako bi stolica mekša.

Za pacijente uzimanje laksativa koji sadrže sastojak bulk-oblikovanje

Pravilno korištenje ovog lijeka

Za pacijente koji uzimaju laksative sadrže stolica omekšivač (emolijentna)

Za pacijente uzimanje laksativa koji sadrže hyperosmotic sastojak

Za pacijente koji uzimaju laksative koji sadrže mineralna ulja

Za pacijente koji uzimaju laksative koji sadrže stimulans sastojak

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Mjere opreza Iako korištenja ovog lijeka

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Nemojte uzeti bilo koju vrstu laksativ

Ako primijetite iznenadnu promjenu u radu crijeva ili funkciju koja traje duže od 2 tjedna, ili da je iznova vraća i na off, provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja laksativ. To će omogućiti uzrok problema koje treba odrediti prije nego što je mogao biti još ozbiljniji.

U “laksativ navike” -Laxative proizvodi su prekomjerno strane mnogih ljudi. Takva praksa često dovodi do ovisnosti o laksativ akciju kako bi se proizveo stolicu. U težim slučajevima, prekomjerno nekih laksativa je uzrokovao oštećenja živaca, mišića i tkiva crijeva i crijeva. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi korištenja laksativa, provjerite sa svojim liječnikom.

Mnogih laksativa često sadrže velike količine šećera, ugljikohidrata i natrija. Ako ste na low-šećer, low-kalorija, ili low-natrij dijeta, provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja laksativ.

Za pacijente koji uzimaju laksative koji sadrže mineralna ulja

Velike doze mineralnih ulja može izazvati neke curenje iz rektuma. Upotreba upijajućih jastučića ili smanjenja doze mogu biti potrebne kako bi se spriječilo prljanje odjeće.

Nemojte uzeti mineralna ulja unutar 2 sata od stolica omekšivač (ublažavajući laksativ). Stolica za omekšavanje može povećati količinu mineralnih ulja apsorbira.

Za pacijente koji uzimaju laksative koji sadrže stimulans sastojak

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.