Laneno: tlo sjeme biljaka pakirane nutrijenti

Do Keri Glassman, MS, RD, CDN

Lan sadrži lignans, tvari u biljkama koje djeluju poput hormona estrogena. Specifična istraživanja raka pluća debelog crijeva, dojke i ukazuje na lignans čemu su fitonutrijenata povezane s prevenciji raka; Logično, ali istinito: Smetnje uglavnom masti na bazi laneno je povezan u studijama na životinjama smanjenju abdominalne pretilosti. Druge potencijalne koristi uključuju smanjenje krvnog tlaka i razine glukoze u skladu s pokusima na životinjama. Tko ne bi mogao koristiti malo tla lanenim dnevno kako bi se držati doc na zaljev; Lan je dobar za tikva, previše. U raznim ljudskim i životinjskim studijama, te nevjerojatna omega-3 masne kiseline su povezani s prevencijom Alzheimerove bolesti, potporu razvoju mozga, a smanjenju simptoma povezanih s depresijom i ADD / ADHD.

Pomiješajte ga u jogurt, smoothie ili vaš omiljeni tijesto. Zato laneno obrok odoljeva visokim temps, to dobro radi kao breading ili u quiche kore; Prizemlje lan pomiješana s vodom je velika jaja ili zamjena. Ako se odlučite prebaciti na laneno ulje, tražiti razne kojem piše “liganada SDG”, što znači da lignans uklonjeni iz ulja se dodaju još; Laneno obrok radi lijepo u meatballs, na podlozi od tikvica rezanci … mljac!

Lan, usjeva uzgaja još od antičkih vremena, proizvodi vlakna koji su obrađeni u platno. Elektro-oprema za sjeme (aka lanenog sjemena) se koriste kao stočne hrane, a kad jede redovito od strane ljudi, dati dobru zdravlje i prehrambene dobrobiti.

Laneno sjeme su presvučeni u školjkama koje služe kao oružje protiv vašeg probavnog sustava. Iz tog razloga, oni trebaju biti temelja kako bi se oslobodila svoje hranjive sastojke. Možete samljeti sjemenke sami ili tražiti zemlju laneno (aka laneno obrok) u prolaz žitarica svoje trgovine. Žlica lanenog brašna nudi 37 kalorija, oko 2 grama vlakana, preko gram proteina i 3 grama omega-3 i omega-6-loaded masnoće. Osim toga, laneno brašno je izvrstan izvor magnezija, mangana, vlakana, tiamina i selena. Sve to prehrana, i okusa prilično dobro previše!

Zato laneno obrok ima teksturu brašna i prilično nemjerljiva za nepce, možete ga uklopiti u gotovo ništa. Picky eaters neće ni primijetiti!

Laneno traje nekoliko mjeseci u hladnjaku ili zamrzivaču, ali laneno obrok treba da bude hladno pohraniti i koristiti u roku od nekoliko tjedana ili to ide upaljen. I zapamtite da ide sporo: Počnite s malim dozama tako da tijelo ima vremena da se prilagodi svim tim dobrim vlakana. Osjećat ćete se laneno-tastic ni u kojem trenutku.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha