Osjećam se zdravije kao vegan “

Oženjen je otac-u-jednom David Scott, 46, iz Glasgowa, govori o njegovoj odluci da postane vegan i kako on čini da je njegova dijeta je uravnotežena i raznolika.

Bilo je postupan proces koji je započeo prije oko 18 mjeseci. Ja sam 6ft 3in visok, ja vagati 14 kamen i koristili za uživanje u body building. Dodati da sam Škotski i proveo 17 godina u Teritorijalnoj vojske, a imate malo vjerojatno vegan.

Moj posao uključuje odlazak na nekoliko korporativnih događanja svaki tjedan, gdje bih se srdačna jela, uključujući odrezak, crnog vina i sira. Tijekom vremena, previše teški obroci ostavi me osjećaj nadutosti i letargičan.

Izbalansirati stvari, kod kuće, moja supruga i ja odlučili kuhati lakši jela, kao što su juhe i jela od mesa-free. Ali još uvijek se osjećao otečen, pa smo odlučili da se izrezana mlijeko i sir, te da je napravio pravi razliku.

Osjećam se puno zdravije. Moja razina energije su se, a ja više ne osjećam letargičan. Spavam bolje, a ja sam počela trčati redovito, što sam radio.

Imao sam problema držeći moje težine pod kontrolom. Moja težina liječi yo-yo gore i dolje. Sada, moja težina stabilna. Ja još uvijek mogu stati u odijelima koji sam napravio prije 10 godina.

Mi planiramo naše obroke i napraviti veliki supermarket dućan jednom tjedno. Mi definitivno staviti više mislio na ono što trebamo jesti da bi bili sigurni da su naši obroci su raznolika i uravnotežena.

U zimi, mi imaju tendenciju da jedu puno više juhe, pa ćemo kupiti impulse i zrnasto povrće. Imat ćemo jabuka raspadne umjesto voćne salate. Prolazimo kroz cijeli niz namirnica pogodna za vegane.

U početku se činilo skuplji jer smo bili kupnju namirnica pogodna za vegane, osim ne-veganskih sastojaka. No, kad smo prešli na potpuno vegansku prehranu, naš trgovački zakon siđe.

Kao vegan, ja obično ne jedu nezdravu hranu, tako da naši tjedni trgovine su jeftiniji. Planiranje naše obroke je napravio veliku razliku u našim potrošnje, jer to znači da ne bacaju što više hrane kao što smo navikli.

alata za promociju

Povrće biryani mi je sve vrijeme omiljeno jelo. To je bio osobni favorit od kad sam bio klinac. Također volim juhe, samo o bilo raznih, ali posebno brokula i veganska plavi sir juha.

Budući da će vegan, otkrio sam pravi ljubav prema hrani. Saznanje o novim sastojcima i jela je predstavio svoje nepce cijeli novi spektar okusa.

To je sasvim moguće da jedu nezdravo kao vegan, kao i sa bilo kojom vrstom prehrane. No, ako obratite pažnju na ono što ide u vaše obroke, to je vrlo lako imati raznolik i uravnotežene prehrane.

Smetnje vegan je lakše nego što zvuči. To samo zahtijeva malo više planiranja, kako bi bili sigurni da dobijete razne voća i povrća, mahunarki, sjemenki i žitarica.

Idem jedriti vikendom tijekom cijele godine, pa sam dobiti moj vitamin D iz trošiti puno vremena na otvorenom na suncu. JA dobiti vitamin B12 iz sojinim proizvodima, poput soje pića s dodatkom vitamina B12.

Kako da biste dobili vitamin D od sunca

Većina mjesta nude veganske jela na njihovom izborniku. No, jedan od najvažnijih korisne alate kada idu na nova mjesta ili se nalaže zatvaranje izbornika je Vegan Society-a Vegan putovnica.

Veganskoj Putovnica je džepne veličine knjižica opisuje što hrana vegana može i ne može jesti u gotovo svakom jeziku koji ćete ikad trebati.

19/10 /

19/10 /

Provjerite svoj BMI i dobiti po mjeri savjete

Veganskoj prehrani

Saznajte ako imate alergiju na hranu

Skenirajte crtični neki proizvod da vidite koliko kocke šećera sadrži

Kako ste dobili dovoljno sunca, ali ne previše? Evo što kažu stručnjaci, te tko je u najvećoj opasnosti od niske vitamina D

Kako biti zdrav na veganskoj prehrani, uključujući izvora vitamina B12, kalcija, vitamina D i željezo

Zdrava prehrana sadrži hranu iz pet glavnih skupina hrane da nam daju energiju i hranjive tvari nam treba

Savjeti za zdrave i uravnotežene vegetarijanske i veganske prehrane uključujući i esencijalnih hranjivih tvari

Zdrava prehrana

Vegetarijanci i vegani