srce lijekova bolest savjeta: nuspojave, sigurnost, putovanja, i više

Ako imate bolest srca ili želite da to spriječi, vaš liječnik može predložiti lijekovi koji pomažu. Oni mogu sniziti krvni tlak, smanjiti razinu kolesterola u krvi, ili ih se riješiti viška tekućine u tijelu koji stavlja pritisak na način na koji vaše srce pumpe.

Ovaj “elektrana” na vrhu popisa, kaže Kathleen Zelman, MPH, RD / LD, je direktor prehrane; I Lisa Čuj, PhD, RD, kaže: “Borovnice su ne samo ukusna, ali su također bogate antioksidansima.” Eto je koautor, a Darwin Deen, dr of Nutrition za života: ne-gluposti, ne-FAD pristupu jede dobro i dostizanje vašeg zdrave tjelesne težine; Prema američkom Highbush Blueberry vijeća, istraživači vjeruju da antioksidansi u borovnicama raditi kako bi se smanjio nakupljanje “lošeg” LDL kolesterola …

Prije svega, naučiti o medicini, liječnik propisuje. Znaju imena, doziranja i nuspojave lijekova i ono što oni koriste za. Uvijek imajte popis lijekova s ​​tobom.

Nemojte prestati ili mijenjati lijekove bez savjetovanja s liječnikom. Nastavak lijek, čak i ako se osjećate bolje. Ako prestanete lijekove iznenada može učiniti vaše stanje moglo pogoršati.

Važno je uzeti svoje lijekove na rasporedu – u isto vrijeme svaki dan. Da ostanu na vrhu stvari, dobili bunker označenu s danima u tjednu. Napunite ga na početku tjedna.

Ako propustite dozu, uzmite je čim se sjetite. Ako je skoro vrijeme za sljedeću, to je u redu da preskočite propuštenu dozu i vratite se na redovitom rasporedu. Ali ne uzeti dvije doze da bi se za jedan ste zaboravili uzeti.

Provjerite jeste li napuniti svoje recepte na vrijeme. Nemojte čekati dok ste u potpunosti prije nego te ići do ljekarne.

Nemojte uzimati manje lijekova nego liječnik propisuje kako bi se uštedjeti novac. Morate uzeti puni iznos dobiti koristi marihuane. Ako ste zabrinuti da ste svibanj ne biti u mogućnosti priuštiti svoj lijek, razgovarajte sa svojim liječnikom o načinima kako smanjiti troškove.

Također provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kakvih over-the-counter lijekove ili biljne tretmane. Oni mogu imati nuspojave, napraviti simptome svoje bolesti srca gore, ili napraviti svoj drugi lijekovi manje učinkovita.

Na primjer, neke zajedničke lijekovi koje ne dobro miješati sa srcem lijekovi su

Ako idete na operaciju, te će se staviti na spavanje s anestezijom, provjerite da li reći svom kirurgu na srce lijekova koje uzimate.