u potrazi za gripu je čarobni metak (2005)

Ako se nadati da bi cjepivo manje promjenjiv gripe, možda trebate odabrati neku drugu metu.

Andrew Pekosz, Ph.D., Washington University School of Medicine, St. Louis, MO, i David Milich, Ph.D., cjepiva Research Institute, San Diego, CA, se utvrđuje da učinite upravo to. Dr. Pekosz i Milich pokušavaju utvrditi je li gripa Virus M2 proteina bi puno bolje mete za cjepivom protiv gripe nego trenutno ciljanim HA i NA površinskih proteina.

Razlog za razmatranje prekidač je da HA i NA proteini su uvijek mijenja (vidi antigene pomak i antigene drift). Kako bi se, moramo se cijepiti protiv novih sojeva svake godine.

No, M2 proteina u sojeva ljudske gripe ostaje isti iz godine u godinu, a od soja do soja. Jedan cjepivo moglo biti sve što bih treba ostati zaštićen od raznih virusa ljudske gripe. Već dr Pekosz je pokazao da M2 antitijela mogu zaštititi miševe od smrtonosnog virusa influence A.

Jedan potencijalni nedostatak korištenja M2 proteina je daleko manje kopije proteina su prisutni na vanjskom sloju od virusa influence A u usporedbi s HA ​​i NA proteina, tako da cjepivo izrađen od normalnog naprezanja gripe će generirati premalo M2 specifične -antibodies. No, dr Milich je način dobivanja oko toga. On je razvio “sakupljan-up” M2 cjepivo se zove M2 proteina jezgre koja sadrži 240 primjeraka M2 proteina, čime se može stimulirati proizvodnju mnogo više antitijela.

Znanstvenici sada istražuju kako dobro M2 proteina jezgra radi, a ne samo protiv sojeva ljudske gripe, već protiv ptica i svinja gripe sojeva, kao dobro. (M2 proteina u ptica i gripe sojeva je malo drugačiji od onog u ljudskim sojeva.) Dr. Milich laboratorij priprema M2 proteina jezgre sadrže ljudska, ptica i svinja gripe sojeva A i proučavanje imunološke odgovore u miševa. Dr Pekosz laboratorij testira reaktivnost između različitih vrsta i sojeva. Da biste to učinili, oni su imunizacijom miševa, a kasnije i druge životinje, s M2 cjepiva protiv ljudskih i ptičjih sojeva gripe, a zatim studiraju njihov imunološki odgovor protiv oboje.

Ako studije su uspješni, M2 proteina može se dokazati odlična meta za zaštitu gripe. Ali zato protutijela protiv HA i M2 proteina štite na različite načine, dr Pekosz pita je li cjepivo protiv oba proteina moglo biti još bolje, nudi dvije različite, ali komplementarne razine zaštite.