upalna bolest crijeva (IBD) načina života i home lijekova

Ponekad vam svibanj osjećati bespomoćno kada se suočavaju s upalne bolesti crijeva. No, promjene u prehrani i načinu života mogu pomoći kontrolirati svoje simptome i produžiti vrijeme između flare-up prozora.

Nema čvrstih dokaza da je ono što jede zapravo uzrokuje upalne bolesti crijeva. No, određena hrana i pića mogu pogoršati svoje znakove i simptome, posebno tijekom flare-up.

Dijeta

To može biti korisno voditi dnevnik prehrane pratiti ono što jede, kao i kako se osjećate. Ako otkrijete neke namirnice uzrokuju vaši simptomi na flare, možete isprobati uklanjanju one namirnice. Evo nekoliko prijedloga koji mogu pomoći

Ostale prehrambene mjere

Pazite s vlaknima. Ako imate upalne bolesti crijeva, high-vlakno namirnica, poput svježeg voća i povrća i integralnih žitarica, može učiniti vaše simptome gore, pogotovo ako ste sužavanje u crijevima. Ako sirovo voće i povrće vam smetaju, pokušajte pari, pečenjem ili ih pirjanje.

U principu, vi svibanj imati više problema s hranom u kupus obitelji, kao što su brokula i cvjetača, orašasti plodovi, sjemenke, kukuruz i kokice. Možda se javi da se ograniči vlakana ili otići na niskim ostatak prehrane ako imate suženje crijevima (suženje).

Pušenje povećava rizik od razvoja Crohnove bolesti, a nakon što su ga, pušenje može biti gori. Osobe s Crohnovom bolesti koje puše imaju veću vjerojatnost da imaju recidiva i trebaju lijekove i ponoviti operacije.

Pušenje može spriječiti ulcerozni kolitis. Međutim, njegova šteta cjelokupno zdravlje nadmašuju bilo kakve koristi, i odvikavanje od pušenja može poboljšati opće zdravlje vašeg probavnog trakta, kao i pružiti mnoge druge zdravstvene beneficije. Pušači zakrpe su korišteni za liječenje ulceroznog kolitisa, ali rezultati su bili razočaravajući.

Pušenje

Udruga stresa od Crohnove bolesti je kontroverzna, ali mnogi ljudi koji imaju simptom baklje izvješće bolesti tijekom razdoblja visoke stresa. Ako imate problema upravljanje stresom, pokušajte jednu od ovih strategija

Stres