visokog krvnog tlaka tretmani: lijekovi i promjena načina života

Da bi se dijagnosticirali visok krvni tlak, vaš liječnik će provjeriti vaš krvni tlak s manšeta za mjerenje krvnog tlaka. Važno je obratiti pažnju na oba veći (sistolički) i donji (dijastolički) brojeve u svojim čitanjima krvnog tlaka.

Normalan krvni tlak manji od 120 (sistolički) tijekom 80 (dijastolički). Vi svibanj imati visoki krvni tlak, ako je vaš čitanje je redovito iznad 140/90.

Vi svibanj imati puno više uspjeha liječenju problema s erekcijom, ako ste uspjeli krvni tlak prvi. Jede dobro i redovito vježbanje će pomoći u sprječavanju i liječenju visokog krvnog tlaka; Ako vam je potrebna pomoć u upravljanju krvni tlak, pokušajte DASH (Dietary Pristupi Zaustavi hipertenzija) dijeta. Nakon ovog plana može sniziti krvni tlak u samo dva tjedna. Općenito, DASH dijeta naglašava jesti cjelovite žitarice, povrće, voće i nemasni mliječni proizvodi, a ograničava soli, masnoća i šećera; Vas…

Iako su obje brojke osjetio da je važno, sistolički krvni tlak je vjerojatno bolji pokazatelj vašeg rizik za bolesti srca. Za osobe mlađe od 50, dijastolički broj je važniji pokazatelj rizika za bolesti srca.

Promjene u načinu života za liječenje visokog krvnog tlaka

Podešavanja načina života je ključ za održavanje normalnog krvnog tlaka. U stvari, većina liječnika će predložiti promjene načina života prije propisivanja lijekova. Promjene u načinu života su također preporuča za liječenje hipertenzijom, stanje u kojem očitanja krvnog tlaka su veći od 120/80, a ispod 140/90.