vrpoljenje bi moglo biti dobro za vaše zdravlje –

Robert Preidt

HealthDay Reporter

Srijeda, 23. rujna, 2015 (HealthDay) – Pritiskom na nogu, lupkajući prstima, kreće u svoj uredski stolac – mnogi ljudi vrpoljiti u nekom trenutku u svom danu.

A sada nova studija sugerira da vrpoljenje zapravo može biti zdrava za vas.

Nova britanska istraživanja pogledao pitanje dugo vremena proveo sjedeći, koje su prethodna istraživanja pokazala da je loše za zdravlje ljudi.

Ovo istraživanje je bilo uključeno više od 14.000 britanskih žena u dobi od 35 do 69.

Kao što se očekivalo, žene koje je puno sjedi i da su samo “malo” fidgety imali veći rizik od prerane smrti nego žene koje su više fizički aktivni i ne sjede toliko.

Međutim, žene koje je puno sjedi, ali su bili ili umjereno ili vrlo nemiran imali rizik od prerane smrti koja je slična onoj od više aktivnih žena, otkrili su istraživači.

Studija ne može dokazati da je energija spali od vrpoljenje bio izravno odgovoran za dobrobit, a “su potrebna daljnja istraživanja”, kazao je ko-voditelj istraživanja Janet Cade, profesor u školi znanosti o hrani i nutricionizam na Sveučilištu u Leeds.

Međutim, koautor Gareth Hagger-Johnson, s londonskog University Collegea, rekao je da su rezultati intrigantna.

“Naši rezultati podupiru prijedlog da je najbolje da se izbjegne sjedi još za dugo vremena, pa čak i vrpoljenje može ponuditi dovoljno pauze napraviti razliku”, rekao je Hagger-Johnson u priopćenju sa Sveučilišta u Leedsu.

On i Cade napomenuti da čak i odrasli koji su dobili preporučene količine vježbanja može potrošiti i do 15 sati dnevno sjedi.

I dok su prethodna istraživanja pokazala da uzimanje pauze od sjedenja može smanjiti zdravstvene rizike, ovo je prvo istraživanje pokazuje da vrpoljenje dok sjedi također mogu imati koristi, rekli su istraživači.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …