zamjene zgloba u reumatoidnom artritisu

Zajednički zamjena kirurgija, čak iu malim zglobovima na rukama, je opcija za ljude čiji su zglobovi su ozbiljno oštetili reumatoidnog artritisa.

Reumatoidni artritis može oštetiti zglobove tako teško da oni više ne funkcioniraju ispravno. Ako vaš zajednički funkcija postaje neprihvatljiva, osobito ako je zajednički uzrok vam bol čak i na ostatak, vaš liječnik može predložiti zajedničko zamjenu.

Upala povezana s reumatoidnim artritisom može oslabiti uzice tkiva koje pomoći zadržati zglobove zajedno. On također može izjesti na kosti i hrskavice zgloba a. Kao što je šteta napreduje, čak i jednostavne zadatke može biti teško, ako ne i nemoguće.

Noviji lijekovi mogu pomoći kontrolirati tu upalu i može spriječiti ili odgoditi vrstu štete koja bi mogla zahtijevati zamjene zgloba. No, mnogi ljudi još uvijek postati osobe s invaliditetom od posljedica reumatoidnog artritisa.

Zajednički zamjena podrazumijeva uklanjanje oštećenih dijelova zgloba te ih zamijeniti s uređajima od metala i plastike. Kukovi i koljena su najčešće zamijenjeni zglobova. Ostali zglobovi koji mogu biti oštećeni reumatoidni artritis uključuju rame, lakat, zapešće, gležanj i ruku.

Reumatoidni artritis može uzrokovati teške ruke deformacije. Mnogi od tih deformiteta uključuju zglobove koji pričvršćuju prste na ruci. Zamjena tih zglobova može pomoći smanjiti bolove i poboljšati funkciju.

posjetite svog liječnika