željezo dodatak (oralnim putem, parenteralno) mjere opreza

Kad se željezo u kombinaciji s određenih namirnica može izgubiti mnogo od svoje vrijednosti. Ako uzimate željezo, sljedeće namirnice treba izbjegavati, ili samo uzima u vrlo malim količinama, najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon što se željezo

Nemojte uzeti iron supplement antacidi ili kalcij dodataka u isto vrijeme. To je najbolje da se doza prostora tih 2 proizvoda 1 do 2 sata, osim, kako bi dobili punu korist iz svake medicine ili dodatak prehrani.

Ako uzimate željezo dodataka, bez recepta

Ako ste uzimanje dugo djelovanje ili tableta obloženih željeza i vaše stolice nisu postale crne, provjerite sa svojim liječnikom. Tablete se ne smije nego što se razbije ispravno u želucu, i ne mogu se primati dovoljno željeza.

Važno je da pripreme željeza izvan dohvata djece. Držite 1-pantera bocu sirupa od Ipecac na raspolaganju kod kuće koje treba poduzeti u slučaju željeza predoziranja hitnim slučajevima kada liječnik, Centar za trovanja ili prva pomoć naredi njegovo korištenje.

Ako mislite da vi ili bilo tko drugi tko je preuzeo preveliku dozu željeza medicine

Rani znakovi željeza predoziranja ne moraju se pojaviti do 60 minuta ili više. Nemojte odgađati ide na hitnoj dok čeka znakovi da se pojavi.