žgaravica kirurgija: laparoskopska antireflux kirurgije i više

Za većinu ljudi, žgaravica se može liječiti simptom. Česti žgaravica može ukazivati ​​refluksa kiseline ili gastroezofagealnog refluksa, također poznat kao Gerd. Kada se liječenje ne radi, a žgaravica je teška unatoč promjenama načina života, kirurgija svibanj biti opcija. To također može biti opcija ako GERB druge zdravstvene probleme. Minimalno invazivne procedure koje koriste endoskopiju su također dostupni za liječenje refluksa kiseline.

Velika većina ljudi s GERB može kontrolirati heartburn simptoma adekvatno bez operacije. Nekoliko ljudi, ipak, i dalje imaju simptome refluksa kiseline čak i nakon što se prema njima s lijekovima, načina života i promjena prehrane. Za ove ljude, kirurgija pomaže.

Gorušica da ne odem, unatoč maksimalnoj ne-kirurško liječenje je najčešći razlog za razmatranje kirurgija za GERB. Ostale situacije u kojima kirurgija može biti opcija uključuje

Svi kirurški zahvati nose rizik. Dakle, općenito, GERB operacije treba uzeti u obzir tek nakon drugog tretmana nije radila i testove sugeriraju da postoji dobra šansa će operacija uspjeti.

Većina ljudi, ako ne i svi, s obzirom na operaciju za GERB će prvo proći endoskopiju. Mnogi će također imati testove za provjeru funkcije mišića jednjaka. Ovi testovi mogu uključivati ​​manometrija jednjaka i studije motiliteta jednjaka.

Glavni operativni zahvat uporni žgaravice zove fundoplication. Zahvat uključuje nekoliko koraka