žgaravica vs Gerd: u čemu je razlika?

Povremena žgaravica često liječiti s over-the-counter lijekove i / ili promjena načina života.

Jeste li bili s simptome GERB i liječenje s over-the-counter lijekove za više od 2 tjedna; Je li uzorak vašeg žgaravice promijenilo? Je li to gore nego što je nekad bila; Da li se probuditi u noći s žgaravica; Jeste li bili bilo kakvih poteškoća s gutanjem; Da li i dalje imati heartburn simptoma, čak i nakon uzimanja bezreceptnih lijekova; Da li doživjeti promuklost ili pogoršanje astme nakon obroka, u ležećem položaju, ili vježbe ili astmu koja se javlja uglavnom noću; Jeste li doživljava neobjašnjen gubitak težine i gubitak apetita; Da li vaši žgaravica simptomi ometati vaš stil života ili dnevne aktivnosti; Jeste li u potrebi za povećanjem doze neprepisan lijek za kontrolu žgaravicu?

Koji su najčešći uzroci kiselina refluksa bolest? Liječnici nisu uvijek sigurni. Potaknuta povećanjem kiseline u svoj jednjak, kiselina refluks bolest se može razviti iz raznih razloga. Ovdje su neke od najčešćih uzroka kiselina refluksa bolest.

Ako ste odgovorili da na bilo koje od ovih pitanja, vaše žgaravica opravdava pažnju od liječnika. Osobe s dugogodišnjom kroničnom žgaravicom imaju veći rizik za ozbiljne komplikacije uključujući striktura (suženje) u jednjaku ili potencijalno pretkarcinomsku stanje koje se naziva ovog jednjaka.

IZVORI

Mayo Clinic.

Nacionalni institut za dijabetes i probavne i bubrežne bolesti.